Roy Hart: röstarbete

Hösten 2020 – Öppen Röst för alla!
Nu öppnar vi upp för ett efterlängtat röstarbete med anpassningar till Corona. Vi kommer att hålla avstånd och arbeta med fokus på den egna kroppen och på hur din röst talar till dig själv och världen. Antalet deltagare är maximerat till 8 per kväll. Under tre timmar arbetar vi tillsammans med våra röster med början i en grundlig fysisk och vokal uppvärmning. Gamla och nya röstmänniskor är välkomna!

OBS! Höstens kvarvarande workshops är inställda pga skärpta covid19-rekommendationer i regionen. Är du intresserad av en individuella lektion, ta kontakt med Magnus på tel. 0709 585798. 
Datum för öppna kvällar hösten 2020
Måndagar kl. 18–21: 
14/9 ledare Fia
(Ej 21/9)
28/9 ledare Fia
5/10 ledare Fia
12/10 ledare Magnus
19/10 ledare Magnus
26/10 ledare Magnus
(Ej 2/11)
9/11 ledare Fia
23/11 ledare Fia
30/11 ledare Magnus
7/12 ledare Fia
14/12 ledare Fia

Praktiskt: 250/200 kr per gång betalas kontant eller med Swish 0708 40 15 63. 
OBS: Obligatorisk föranmälan till adas@konstepidemin.se.

VÄLKOMMEN TILL ROY HART VOICE WORK IN SWEDEN!

Plattformen leds av Fia Adler Sandblad som är diplomerad lärare i Roy Hart röstarbete, skådespelare, dramatiker och konstnärlig ledare. Här arbetar också Magnus Marcinkowski Pettersson som är musikhandledare, symbol- och musikterapeut. Han är under utbildning på Roy Hart Centre. Vi har workshops och kvällskurs för dig som anar att du har en röst och att den är betydelsefull. Låt din röst förändra dig själv och världen!

Vi erbjuder:
ÖPPEN RÖST – Kvällar för alla i Den mänskliga rösten
WORKSHOPS – Intensiva helgworkshops för dig som vill fördjupa dig i ditt röstarbete

KONTAKT

Fia Adler Sandblad
adas@konstepidemin.se
0708 40 15 63

Magnus Marcinkowski Pettersson
magnus.pettersson68@gmail.com
070 958 57 98

OM RÖSTARBETET

Fia Adler Sandblad är konstnärlig ledare för ADAS teater men också diplomerad Roy Hart-pedagog, Master of Arts och Master of Fine Arts. Så här beskriver hon själv sitt röstarbete:

Mitt röstarbete utgår från tanken att rösten är en möjlig kontakt med livserfarenheter och deras uttryck. Genom våra röster kan vi ta oss förbi de muskulära och emotionella gränser som kulturer och våra kroppar upprätthåller och upptäcka andra erfarenheter, andra möjliga röster och klanger, andra sätt att vara människa på.

Vi utgår från röstens fysiska rum, var någonstans i kroppen röst skapas, och söker sambanden mellan kropp, röst, emotion och personlig/mänsklig erfarenhet. Frågan om hur vi kan ta oss in i, uppleva och därmed också skapa förutsättningar för fördjupad förståelse och kommunikation av djupa mänskliga erfarenheter, lever i detta arbete. 

Det konstnärliga röstarbetet möjliggör ett manifesterande av undanträngda erfarenheter. Konsten erbjuder en form där dessa kan uttryckas inom ramen för en kontext och göra mellanmänsklig förståelse möjlig. 

Arbetet utmanar invanda föreställningar inte bara i de tekniska uttrycken utan också i de innebörder som rösten härbärgerar och uppfattningar om vad rösten är.